Baby speelgoed

Een pasgeboren baby’tje heeft in de eerste weken nog geen speelgoed nodig. Je kindje is te druk met de eerste indrukken en eet, drinkt en slaapt voornamelijk. Maar na een paar weken kun je je baby al wat speelgoed geven, en hier kun je niet vroeg genoeg over nadenken. Er is namelijk héél veel… speelgoed! Ontdek in dit artikel met welk speelgoed (en vanaf welke leeftijd) jouw kindje mag spelen. Misschien kun je alvast wat op je verlanglijstje zetten?

Speelgoed (per leeftijd)

Je pasgeboren baby’tje ontdekt de wereld! En als ze even geen aandacht krijgt wil ze toch iets te doen hebben. Maar wat vind je baby leuk om mee te spelen? Dit zijn items waar je baby’tje zich mee vermaakt:

Vanaf de geboorte

♥ Knuffeltjes
♥ Voel speeltjes
♥ Een speelkleed/babygym
♥ Zachte rammelaars/ ratelaars
♥ Een muziekmobiel boven de box of wieg
♥ Een wagenspanner voor in de kinderwagen

Vanaf ongeveer 3 maanden

♥ Bijtring
♥ Voel speeltjes
♥ Een speelkleed/babygym
♥ Zachte rammelaars/ratelaars
♥ Een muziekmobiel boven de box of wieg
♥ Een wagenspanner voor in de kinderwagen

Vanaf ongeveer 6 maanden

♥ Knuffelbeesten
♥ Voorleesboekjes
♥ Blokken en ballen
♥ Houten speelgoed
♥ Bewegende speeltjes
♥ Babyschommel of hobbelpaard

Vanaf ongeveer 9 maanden

♥ Puzzels
♥ Prentenboeken
♥ Auto’s en treintjes
♥ Poppen-/loopwagen
♥ Blokken en stapelbekers

Vanaf ongeveer 12 maanden

♥ Loopfiets
♥ Kleurboeken
♥ Mini ballenbak
♥ Thema speelgoed
♥ Leerzame spelletjes
♥ Interactief speelgoed
♥ Trapauto of loopfiets

Speelgoed algemeen

Speelgids per leeftijd

Op de website van Fisher-Price vind je een handige speelgids per leeftijd, met speelgoed en speeltips! Daarnaast wordt er per leeftijd een lijstje weergegeven met: ‘zo speelt uw .. maanden oude baby’. Ontdekken hoe je baby’tje zich gaat ontwikkelen? Ga dan naar de website en kijk welke dingen baby’tjes herkennen/onthouden/graag doen.

Merk speelgoed

Bekende en populaire speelgoed merken zijn o.a. Vtech, Fisher-Price, Playmobil, Plah-Doh, Duplo, Lego, Jumbo, Hasbro en Baby Born. De genoemde merken hebben een breed assortiment speelgoed voor baby’s en kinderen. Tip: vergelijk het speelgoed online want er zijn vaak aanbiedingen en die wil jij niet missen, toch?

Tips

Let bij het kopen van speelgoed op de leeftijdsaanduiding en de veiligheid. Vraag je ook af of het speelgoed niet te makkelijk is, als je kindje wat ouder/leergierig is kan het zijn dat ze er snel op uitgekeken zijn (omdat er bijvoorbeeld geen uitdaging in zit). En laat je kindje nooit alleen spelen! Zorg ervoor dat er altijd iemand in de buurt is en ruim het speelgoed op als je kindje klaar is met spelen.

Speelgoed algemeen

Heb jij al speelgoed gekocht? Of heb je speelgoed tips die je met ons wilt delen? Laat het weten in een reactie. 

Naast speelgoed zijn er nog een heleboel andere spullen die je nodig hebt, meer info vind je in het artikel: babyuitzet!

Categorieën: Baby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *