Baby foto’s

Het liefst leg je ieder moment van je baby’tje vast, en dat kan ook makkelijker tegenwoordig. Je telefoon staat (binnenkort) waarschijnlijk vol met leuke en schattige foto’s en video’s van je kindje. Maar hoe maak je nou de allerleukste babyfoto’s? Met deze tips maak jij de perfecte foto.

baby foto's

 

Tip 1. Speciale momenten

Leg de speciale momenten vast. Want voor alles is een eerste keer en dat geldt zeker voor je baby. ook al is het iets kleins, leg zoveel mogelijk momenten vast. De eerste keer in bad, op schoot of de eerste stapjes. Houdt je een beetje op de achtergrond en maak zo een mooie en spontane foto, zonder dat je kindje gestoord wordt. Maar wees snel, want voor je het weet is het moment voorbij! En die ene foto maak je vaak maar eenmalig.

Tip 2. Blijf foto’s maken

Je baby’tje groeit en veranderd vliegensvlug en daarom is het belangrijk én leuk dat je regelmatig foto’s maakt. De eerste weken zal je dit toch wel doen, maar blijf ook daarna je baby’tje vastleggen met je camera. Het is niet erg als je veel dezelfde foto’s maakt, want je kunt er beter te veel hebben dan te weinig of van bepaalde momenten zelfs geen. Als je veel foto’s maakt is de verandering juist goed terug te zien, wat natuurlijk ook leuk is voor later!

Tip 3. Maak je baby’tje aan het lachen

Foto’s van je lachende baby zijn niet alleen grappig maar ook enorm schattig. Dit moment wil je dan ook niet vergeten. Maak een foto en je kunt altijd van je vrolijke kindje genieten, óók als hij dat niet is. Lukt het niet om een spontane foto te maken? Maak je baby dan zelf aan het lachen door bijvoorbeeld geluidjes te maken.

Tip 4. Let op de achtergrond

Dit klinkt misschien heel logisch, maar vaak kijk je achteraf na een foto en zie je toch nog dingen op de achtergrond die je liever niet had gefotografeerd. Zonde, want die foto maak je vaak maar één keer! Om dit te voorkomen is het belangrijk om hier van tevoren (tenzij je een spontane foto neemt) over na te denken. Zorg bijvoorbeeld voor een rustige achtergrond en kijk voor je de foto maakt of er geen ‘rommel’ te zien is.

Tip 5. Inzoomen

Close-up foto’s van je baby’tje kunnen erg mooi zijn! Maak een foto op ooghoogte en laat het gezichtje van je baby eruit springen. Zorg ervoor dat de ogen haarscherp zijn, en bewerk de foto eventueel. Zwart- wit foto’s vind ik overigens heel mooi. Nog een tip: houdt je camera een beetje schuin, een andere invalshoek kan net het verschil maken.

Tip 6. Maak een fotoboek

In het digitale tijdperk vergeten we soms hoe snel de dingen gaan en is het digitaal bewaren van foto’s en video’s heel normaal. Maar toch hoor/lees ik vaak genoeg dat er kostbare (baby)foto’s verloren gaan door bijvoorbeeld een gehackte computer, kapotte harde schijf of erger nog een brand of inbraak. Oké, hier wil je niet over nadenken. Maar dit geeft wel aan hoe belangrijk het is dat je je foto’s niet alleen digitaal bewaard. Maak voor de zekerheid een fotoboek, zodat je niet al je herinneringen digitaal hebt. Persoonlijk zou ik dit altijd doen, omdat je nooit weet wat er met je bestanden kan gebeuren. Daarnaast vinden de meeste moeders het leuk om fotoboeken te maken, en digitaal zijn de mogelijkheden eindeloos. En last but not least, fotoboeken zijn héél leuk voor later!

Tip 7. Laat een fotoreportage maken

Het laten maken van foto’s van je pasgeboren baby, oftewel ‘newborn fotografie’ is erg populair. Je kunt ervoor kiezen om samen met je baby’tje naar een fotostudio te gaan maar je kunt de fotograaf ook bij jou thuis laten komen. Kies voor een fotograaf die gespecialiseerd is in newborn fotografie en laat je baby’tje op zijn/haar mooist vastleggen!

Heb jij nog tips of leuke foto ideeën? Laat dan een reactie achter, ik ben benieuwd!

Categorieën: Baby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *