Babyuitzet

Je baby’tje is op komst dus je bent volop bezig met de voorbereidingen. Misschien ben je nog bezig met het inrichten van de babykamer of ben je al volop andere babyspulletjes aan het inkopen. In dit artikel vertel ik je meer over de babyuitzet (aanschaf, kosten en tips) en spulletjes die je nodig hebt als je kleintje straks geboren is.

babyuitzet

Wanneer begin je met je babyuitzet?

De meeste vrouwen beginnen vrij snel met de aanschaf van de babyuitzet, zo kun je namelijk zonder stress alles inkopen en wordt het onderdeel van de voorpret. Wanneer je begint met het inkopen van de spulletjes is natuurlijk helemaal aan jou. Zorg er in ieder geval voor dat je alle benodigde spullen minimaal een tot twee maanden voor je uitgerekende datum hebt aangeschaft. Je weet immers nooit wanneer de bevalling begint en het is fijn om de belangrijkste spullen alvast in huis te hebben. Begin dus op tijd en maak van tevoren een uitzetlijst, zodat je niets vergeet.

Hoeveel kost het?

De kosten zijn natuurlijk erg afhankelijk van jouw wensen en behoeften. De producten, nieuwstaat en de kwaliteit spelen hierin een belangrijke rol. Het is verstandig om vooraf een budget vast te stellen, zodat je overzicht houdt. Voor kleertjes, verzorging en de kinderkamer ben je (afhankelijk van het gat in je hand) al gauw € 950,00 kwijt. De kosten van bijvoorbeeld de kinderwagen en een autostoeltje komen daar nog bij.

Heb je een beperkt budget en/of wil je zo min mogelijk uitgeven? Dan zijn er voldoende mogelijkheden om geld te besparen. Neem eens contact op met een vriendin en vraag of zij nog spulletjes voor je heeft of start een zoektocht op Marktplaats. Via Facebook worden tegenwoordig ook erg veel spulletjes aangeboden en er zijn zelfs speciale pagina’s waar je babykleding vindt van bekende en trendy merken (die vaak maar even zijn gedragen en nog in goede staat zijn).

Is geld geen probleem en wil je helemaal los gaan? Dan staat niets je in de weg om eens flink te gaan shoppen en thuis te komen met een babyuitzet waar je u tegen zegt. Je kunt het zo duur maken als je zelf wil!

Tips en tricks

♦ Maak een uitzetlijst (en misschien een apart verlanglijstje) zodat je gericht te werk gaat! Begin op tijd en zorg dat je alles ruim op tijd in huis hebt.

♦ Zorg ervoor dat het leuk blijft. Voel je je niet lekker? Ga dan niet op zoek naar een kinderwagen maar stel het een dagje uit. Zo voorkom je dat je misschien een verkeerde keuze maakt en houdt je het winkelen gezellig (voor degene die mee gaat).

♦ Vraag eens aan vriendinnen of familie of zij nog iets voor jouw baby hebben. Misschien mag je het lenen of overnemen. Er zijn altijd spulletjes die nauwelijks gebruikt zijn en waarmee ze jou blij kunnen maken!

♦ Het is natuurlijk leuk om naar échte winkels te gaan, maar het kan ook leuk en vooral verstandig zijn om ook eens online te shoppen. In de winkel kun je niet tot nauwelijks vergelijken, terwijl ook hier veel geld te besparen valt. Daarnaast is het natuurlijk handig dat alles netjes wordt thuisbezorgd.

♦ Als je mijn artikel over het kraamfeest hebt gelezen herken je deze tip misschien nog wel. De kraamvisite brengt vaak een cadeautje mee, dus waarom zou je niet een verlanglijstje maken? Zij geven ook liever iets waar je wat aan hebt en zo voorkom je dat je dezelfde cadeaus krijgt.

Babyspullen

Er is in ‘babyland’ ontzettend veel te koop, van praktische artikelen tot handige gadgets. Maar wat is nu eigenlijk écht noodzakelijk en heb je al direct nodig na de geboorte van je baby? Lees snel verder en laat de voorpret beginnen.

babykleertjes

Kleertjes

– Babykleertjes zoals rompertjes in maat 50/56 en 62.
– Truitjes, broekjes en/of boxpakjes
– Babymutsjes en sokjes
– Vestje of jasje

Verzorging

– Badje
– Badcape
– Dekentjes
– Omslagdekentje
– Aankleedkussen
– (Bad)thermometer
– Babyshampoo en wasgel (zeepvrij)
– Zacht haarborsteltje of kammetje
– Spuugdoekjes en slabbetjes
– Hydrofielluiers- en washandjes
– Billendoekjes- en crème
– Zonnebrand voor baby’s (50+)
– Wegwerp luiers
– Nagelschaartje
– Vitamine K en D
– Sudocrème
– Babyolie

Overige benodigdheden

– Speen
– Kruiken
– Slaapzak
– Luiertas
– Wipstoeltje
– Luieremmer
– Autostoeltje
– Kinderwagen
– Speelgoed en knuffels
– Box en een box kleed
– Babyfoon (eventueel met camera functie)

algemeen

Wil je meer informatie over de babyuitzet? Deze website biedt hulp bij alles wat je nodig hebt.
Vergeet ook de kraambenodigdheden die je nodig hebt voor de bevalling niet. Een handig artikel vind je hier. 

Hoe ben jij begonnen met de babyuitzet?
Laat een reactie achter en deel jouw ervaringen en tips met anderen.

Categorieën: Baby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *