De babykamer

Hoera, er is een baby op komst! Om je baby’tje straks zijn/haar eigen slaapplekje te geven wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag met het inrichten van de babykamer. In dit artikel lees je waar je allemaal op moet letten. Naast de praktische tips kom je er ook achter welke trends er momenteel zijn.

Praktische tips

Om je op weg te helpen met het inrichten van de babykamer lees je hier wat praktische tips die je kunnen helpen en waar je misschien in eerste instantie nog niet aan hebt gedacht.

♥ Let naast de uiterlijke kenmerken vooral op de functionaliteit- en veiligheid van het product. De meubels op de babykamer moeten voldoen aan strenge Europese veiligheidseisen. Koop je dus een ‘baby’ product dan is dit vaak standaard. Vermijd scherpe hoeken en kleine voorwerpen. Let dus goed op want de veiligheid van je baby’tje staat voorop.

♥ De meeste babykamers hebben een levensduur van twee kinderen. Denk je de babykamer meerdere keren te gaan gebruiken (bij de komst van een broertje of zusje)? Dan is het verstandig om bij je keuze rekening te houden met de kleuren van de kamer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tijdloze en neutrale meubels. Je kunt de babykamer altijd (re)stylen met leuke accessoires en bijvoorbeeld een muursticker.

♥ Wat kan en mag niet ontbreken op de babykamer? Een commode en ledikantje zijn noodzakelijk. Maar daarnaast is het erg leuk je babykamer aan te kleden met accessoires. Zet bijvoorbeeld een mooie foto neer en kleed de kamer aan met decoratie en knuffels. Een handige uitzetlijst vindt je hier.

♥ Maak een moodboard en plak erop wat jij mooi vindt. Op deze manier kun je de zoektocht voorbereiden en voorkom je dat je verdwaalt in de eindeloze mogelijkheden.

moodboard babykamer

Trends in 2017

Lichte kleuren
In de babykamer zie je steeds meer beige- en wit tinten terugkomen. Een voordeel is dat deze rustige kleuren makkelijk gecombineerd kunnen worden met accessoires. Houdt je meer van kleur maar wil je de kamer toch rustig houden? Dit kan met een combinatie van pasteltinten en grijs/wit. Pasteltinten zijn (ook) in 2017 erg populair en tijdloos. Veel babykamers zijn ingericht in de kleuren mintgroen, lichtroze en lichtblauw, gecombineerd met grijs en/of wit.

Houten en metalen materialen
Trending materialen zijn luxe metalen in combinatie met hout, waarmee je een industriële/vintage look creëert. Je kunt deze materialen eventueel combineren met zachte items (zoals een dekentje of een kleed) om een mooi contrast te creëren.

Accessoires
In 2017 worden veel babykamers gestyled met retro accessoires, foto’s, knuffels, tipitenten, losse vloerkleedjes, kleine krukjes, kussens en poefjes en gebreide en vilten accessoires.

babykamer

Baby store

Een van de bekende megastores is Babypark. In deze winkel kun je terecht voor alles op het gebied van je babyuitzet; van babykamers, autostoelen, kinderwagens- en buggy’s tot héél veel accessoires en overige benodigdheden.

Woon je in- of nabij Kesteren, Gouda, Zaanstad, Veldhoven, Enter, Hoogeveen, Heerlen, Amersfoort of Roosendaal? Neem dan eens een kijkje in een van de 2.500 m² tot 13.000 m² megastores.

Wil je liever (alvast) online shoppen? Ga dan naar de webshop van Babypark of een andere aanbieder.

Wonen algemeen
 

Meer artikelen lezen? Klik dan hier.  

Categorieën: Baby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *