De kinderwagen

De kinderwagen is misschien wel het belangrijkste, duurste en meeste gebruikte artikel in de babyuitzet. Het is dus erg belangrijk om goed na te denken over de kinderwagen, voordat je er überhaupt eentje aanschaft. Want waar ga je de kinderwagen het meest voor gebruiken en waar moet ‘ie aan voldoen? Afhankelijk van jouw wensen en behoeften kies je de kinderwagen die bij je past. In dit artikel lees je alles over de kinderwagen én geef ik je handige tips! Lees je mee?

De kinderwagen

Soorten kinderwagens

Allereerst is het belangrijk om je te bedenken waar je de kinderwagen voor gaat gebruiken. Een lifestyle kinderwagen is ideaal voor in de stad. Ze zijn namelijk smal, lichtgewicht, wendbaar en prima voor dagelijks gebruik. De kinderwagen kan op verschillende ondergronden gebruikt worden. Met een all terrain kinderwagen kun je makkelijk over een ruig terrein zoals bijvoorbeeld het strand of een bospad. En een single/duo kinderwagen is zowel als enkele en als dubbele kinderwagen te gebruiken. Wat natuurlijk ideaal is bij gezinsuitbreiding of bij de komst van een tweeling!

De meeste ‘kinderwagens’ zijn tegenwoordig overigens combiwagens (een kinderwagen en wandelwagen in één). De wagen bestaat uit een onderstel, een wandelwagen inzet en een reiswieg. De combiwagen kun je de eerste maanden, totdat je baby’tje zelfstandig kan zitten, gebruiken als kinderwagen. Daarna kun je de kinderwagen ombouwen tot een wandelwagen. Wat mij persoonlijk erg handig lijkt! Een combiwagen is over het algemeen duurder dan een kinderwagen maar relatief goedkoper dan het apart aanschaffen van een kinderwagen én wandelwagen. Met een combiwagen ben je in een keer klaar!

Waar moet je op letten?

Bij het kopen van een kinderwagen kunnen juist kleine details belangrijk zijn. Je zult hem waarschijnlijk veel gebruiken en je wil natuurlijk niet alleen een mooie maar ook praktische en comfortabele kinderwagen, waar jij en je kindje veel plezier van zullen hebben!

Neem je de kinderwagen vaak mee in de auto? Let er dan op dat de kinderwagen in de kofferbak past. Daarnaast is het belangrijk dat jij en je partner comfortabel met de kinderwagen kunnen lopen. Hierbij is het handig om te kijken of de duwstang in hoogte verstelbaar is. En bedenk je ook waar je de kinderwagen wil opbergen, hoelang je de kinderwagen kunt gebruiken en of deze makkelijk in te klappen is. Kinderwagens klappen tegenwoordig op verschillende manieren in, zo heb je vouwsystemen, schuiftechnieken en volautomatische systemen.

Accessoires

Bij de kinderwagen kun je diverse bijpassende accessoires kopen. Voor vrijwel iedere kinderwagen zijn bijvoorbeeld autostoel adapters en regenhoezen verkrijgbaar. Daarnaast is een parasol erg handig, maar niet van ieder merk verkrijgbaar. Gelukkig kan een universeel model op bijna iedere kinderwagen bevestigd worden. Wat ook erg praktisch kan zijn is een tassenhaak, zo heb jij je handen vrij en kun je makkelijker met de kinderwagen lopen én verklein je de kans op een gestolen tas. Tip: een wagenspanner voor in de kinderwagen is echt een must!

Populaire merken

Er zijn bepaalde merken die érg mooie en goede kinderwagens aanbieden. Enkele populaire merken waarvan veel kinderwagens verkocht worden zijn: Joolz, Bugaboo, Stokke en Mutsy.

Budget: kinderwagens zijn toch duur?

Ja, kinderwagens zijn best prijzig. Maar het is afhankelijk van je wensen en behoeften en natuurlijk je budget. Want jij bepaald tenslotte wat je aan een kinderwagen uitgeeft. De prijzen beginnen ongeveer vanaf € 300,00 en eindigen ergens rond de € 1300,00. Maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil!

Handige tips

♥ Kijk en vergelijk (merken, eigenschappen, prijs etc.)
♥ Let op het gebruiksgemak (grootte, gewicht, wendbaarheid, duwstang, in de auto etc.)
♥ Let op de wielen van de kinderwagen (grootte, aantal, velgen)
♥ Let op de opbergruimte (kun je onderweg genoeg meenemen in de kinderwagen)

Proefrit

Ga (samen met je partner) naar de winkel en test verschillende kinderwagens! Tijdens de ‘proefrit’ kom je er vanzelf achter welke kinderwagen bij je past!

Let er in ieder geval op of;
– De kinderwagen makkelijk in en uitklapt;
– De kinderwagen lang genoeg te gebruiken is;
– De kinderwagen comfortabel is voor jezelf en je kindje;
– De kinderwagen makkelijk te verstellen is (zit/lig comfort);
– De kinderwagen makkelijk manoeuvreert (stoep op/af, wendbaarheid, draaicirkel etc.);
– Je de onderdelen makkelijk van de kinderwagen afhaalt (reiswiegje)

Meer informatie?

Bekijk het filmpje van Babypark met tips en advies over kinderwagens.

In het artikel ‘babyuitzet’ lees je wat je naast de kinderwagen nog meer nodig hebt.

Heb jij al een kinderwagen gekocht?
Of heb je tips/advies? Laat het weten in een reactie.

Categorieën: BabyZwanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *