De lievelingsknuffel

Ieder kindje heeft vroeg of laat een lievelingsknuffel die overal mee naartoe gaat. De knuffel en je kindje zijn onafscheidelijk en gaan samen door het leven. Maar waarom hebben kinderen eigenlijk een lievelingsknuffel? En waarom is nou juist die ene knuffel favoriet? In dit artikel vertel ik je er meer over en geef ik tips zodat je precies weet waar je op moet letten. Spoiler: er komen ook mooie en zachte knuffeltjes aan bod. Lees dus snel verder!

lievelingsknuffel kindje

Waarom hebben kinderen een lievelingsknuffel?

Bijna ieder kindje hecht zich aan een knuffel(tje), maar waarom eigenlijk? Er zijn meerdere redenen voor. De knuffel laat je kindje rustig, veilig en geborgen voelen. Het is zijn/haar beste vriendje en helpt niet alleen om in slaap te komen maar het helpt je kindje ook door moeilijke periodes. De knuffel biedt veel steun en troost en gaat óveral mee naartoe.

Kinderen houden van knuffels omdat ze altijd tijd hebben, nooit boos zijn, onvoorwaardelijke liefde geven en omdat je kindje hem nooit hoeft te delen.

Welke knuffel is favoriet?

Ieder kindje krijgt een favoriete knuffel, de een valt nu eenmaal beter in de smaak dan de ander. Heb jij zelf stiekem een voorkeur? Je kunt de keuze een beetje beïnvloeden door bijvoorbeeld één knuffeltje vaker mee te nemen en te geven, zodat je kindje zich meer hecht aan die knuffel. Op een gegeven moment wil ze niet meer zonder die ene knuffel en zijn ze zo aan elkaar gehecht dat ze nergens meer zonder elkaar naartoe gaan.

Waar moet je op letten? (tips)

♥ Dat het knuffeltje veilig en (het liefst) niet te groot is
♥ Dat het knuffeltje nog een tijdje te koop is en blijft (ga voor tijdloos)
♥ Zorg voor een hoog aaibaarheidsgehalte (lekker zacht knuffeltje)
♥ Zorg ervoor dat het knuffeltje makkelijk vast te houden is en dat je het eventueel ergens aan vast kunt maken
♥ Het is niet jouw knuffel, maar je moet er nog wel een tijdje tegenaan kijken. Zorg dus ’t liefst voor een knuffeltje dat jij ook leuk vindt
♥ Je kindje vindt het niet leuk als de knuffel gewassen wordt, want zo gaat de geur eruit (hoe vies het voor jou misschien ruikt, je kindje vindt het lekker). Maak er een soort ritueel van en spreek een vast moment af. Zorg ervoor dat het knuffeltje weer op tijd schoon is om mee naar bed te gaan.

Koop er gelijk meer…

Misschien wel de belangrijkste tip die ik je wil geven. Heeft je kindje een lievelingsknuffel uitgekozen? Koop er dan gelijk meer zodat je altijd een reserve knuffel hebt. Dit is handig als de knuffel in de was is, kwijtraakt of versleten is. Maar je kunt ook een extra knuffeltje op plekken leggen waar je kindje vaak komt, bijvoorbeeld bij opa en oma, zodat er daar ook altijd eentje is. Best handig als je het knuffeltje een keer vergeet, en ze niet zonder kan slapen.

koop meerdere knuffels

Mooie, zachte knuffels met de naam van je kindje

Happy Horse is dé ontwerper van zachte, eigenwijze knuffels! Het is een toonaangevend merk dat al ruim 50 jaar lang een collectie knuffels en bijpassende artikelen tekent. Naast originaliteit heeft Happy Horse veiligheid hoog in het vaandel staan. Alle Happy Horse artikelen voldoen aan de hoogste Europese veiligheidsnormen en zijn voorzien van het CE- keurmerk. Met een Happy Horse knuffel valt heerlijk te knuffelen. Al is het natuurlijk ook een mooie eyecatcher in de babykamer. De knuffels zijn tijdloos en maken al lange tijd deel uit van de collectie. Ze zijn al bij veel kindjes geliefd!

Benieuwd naar het leven van/met een Happy Horse knuffel? Bekijk dan onderstaand filmpje:

TIP: koop een knuffeltje met de naam van je kindje (en eventueel een telefoonnummer).
Erg handig als het knuffeltje de weg kwijtraakt en snel weer herenigt wil worden.

De gepersonaliseerde Happy Horse Rabbit Richie collectie is verkrijgbaar via kraampakket-online.nl in drie klassieke kleuren (lichtroze, lichtblauw en mintgroen). Alle knuffeltjes worden voorzien van een borduring en cadeauverpakking en je hebt al een tutdoekje voor € 12,50 en een knuffel voor € 18,50!

Er zijn natuurlijk ook andere knuffels en tutdoekjes verkrijgbaar. Neem eens een kijkje op de webshop en ontdek of er een (lievelings)knuffel voor jouw kindje bij zit.

Happy Horse Rabbit Richie met naam

Wist je trouwens dat je kindje zelf bepaald wanneer zij het knuffeltje niet meer nodig heeft? Ze groeien als het ware naar het afscheid/afstand houden toe. Er komt dus ook weer een moment dat je kindje de knuffel minder- tot niet nodig heeft.

Is je kindje klaar met knuffelen?
Doe de lievelingsknuffel in een mooi lijstje zodat je een mooie herinnering hebt voor later.

knuffel inlijsten

Meer lezen? Klik hier om alle artikelen te bekijken!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *