Geslachtsonthulling: jongen of meisje?

Je weet (binnenkort) het geslacht van je baby’tje en het liefst deel je dit nieuws zo snel mogelijk. Ik heb de leukste geslachtsonthullingen voor je op een rijtje gezet. Zo kun je op een spannende en originele manier onthullen of je in verwachting bent van een jongetje of meisje. En… misschien is het voor jezelf ook nog een verassing! Hoe je het ook voor jezelf geheim houdt, lees je hier.

Taart

De onthullingstaart lijkt op een geboortetaart, maar dan met neutrale kleuren. Als je de taart aansnijdt wordt het geslacht onthult, dankzij de roze óf blauwe vulling! Tip: je kunt er eventueel ook roze of blauwe M&M’s in laten doen.

Wil je het ook voor jezelf nog even geheimhouden? Geef dit op tijd aan bij de echo en laat de verloskundige het geslacht van je baby op een briefje schrijven. De verloskundige stopt dit vervolgens dichtgevouwen in een dichte envelop en geeft dit met je mee. Geef de envelop vervolgens af bij de bakker en vertel dat je een (geslacht) onthullingstaart wil bestellen. Zij vullen de taart vervolgens met een roze of blauwe vulling, afhankelijk van wat er op het briefje staat… Spannend!

taart geslacht taart geslacht taart geslacht

Cupcakes & cakepops

Een andere – zeer smakelijke – variatie zijn de cupcakes en cakepops. Laat ook hier de vulling aanpassen aan het geslacht van je baby’tje en ontdek of het een jongen of meisje wordt. Wie neemt de eerste hap?

Gelukskoekjes

Je kunt er ook voor kiezen om zelf gelukskoekjes te maken (of te bestellen). Pas je spreuk aan naar het geslacht van je baby’tje. Welke tekst zit er in de koekjes: it’s a boy of it’s a girl? Als je het zelf maakt is het natuurlijk lastig geheim te houden. Maar als je het iemand anders laat maken kun je het natuurlijk net zo aanpakken als bij de taart.

gelukskoekje

Ballonnen

Wil je het geslacht onthullen met een ballon? Dan zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld roze of blauwe ballonnen vullen en ze met een lintje vastmaken aan de binnenkant van een doos. Verzegel de doos met een mooie strik en open hem als iedereen er klaar voor is. Verassing!

Je kunt ook een neutraal gekleurde ballon vullen met roze of blauwe confetti/veertjes (of iets anders) en deze vervolgens kapot prikken. Of laat een grote ondoorzichtige ballon vullen met kleinere roze of blauwe ballonnetjes en laat de grote ballon knappen.

ballonnen ballonnendoos

Kraskaart

Op zoek naar iets anders dan een zoete traktatie? Dan is dit wellicht iets voor jou. Geef iedereen een kraskaart en laat ze krassen om erachter te komen of het een jongetje of meisje wordt! Dit idee kan trouwens ook handig zijn als je het naar iemand wil sturen die ver weg woont. Origineel en een stuk persoonlijker dan WhatsApp of Facebook. De kaartjes zijn o.a. hier te koop. Ik vind dit overigens een van de origineelste ideeën, al is iets eetbaars natuurlijk ook erg leuk én lekker!

kraskaart

Wil je weten wanneer het geslacht bepaald wordt? je leest er meer over in het artikel: de (eerste) echo.

 Weet jij al hoe je het geslacht van je baby’tje bekend gaat maken? Ik ben erg benieuwd, ook als je nog tips/ideeën hebt!

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *