Het kraamfeest

In het vorige artikel heb ik jullie meegenomen in de traditie van de babyshower, wat in het teken staat van de toekomstige moeder. Het kraamfeest daarentegen staat in het teken van het pasgeboren baby’tje. Maar wat komt er allemaal kijken bij het geven van een kraamfeest? En wat kun je verwachten als je zelf op kraamvisite gaat? In dit artikel vertel ik je er graag meer over.

Met een kraamfeest, dat meestal door de kersverse ouders georganiseerd wordt, vier je de geboorte van de baby. Een kraamfeest wordt meestal een paar weken na de bevalling gegeven en in tegenstelling tot de ‘normale’ kraamvisite, krijg je met een kraamfeest alle visite in één keer over de vloer. Let er dus wel op dat je baby naast de nodige aandacht ook voldoende rust krijgt.

De meeste kraamfeesten worden overigens gewoon thuis georganiseerd, omdat je hier je eigen spulletjes bij de hand hebt en de baby in zijn of haar vertrouwde omgeving is. Als je veel kinderen verwacht is het handig om ook iets voor hun te organiseren. Maak bijvoorbeeld een speciale kinderruimte als je hier voldoende plek voor hebt, zodat ze zichzelf kunnen vermaken. Zorg voor speelgoed, spelletjes, kleurplaten- en potloden etc.

Krijg je te veel gasten? Kijk dan of je onderscheidt wil maken in bijvoorbeeld vrienden en familie en verdeel ze als het ware in twee groepen. Als je dit geen goede optie vindt of je wil niet iedereen over de vloer krijgen dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het feest op een externe locatie te organiseren.

Enkele tips op een rijtje

Maak een gastenlijst en bedenk goed wie je wil uitnodigen.

√ Stel een datum, locatie en budget vast. Laat het feest niet te lang duren en kies voor een dagdeel dat het beste in het ritme van jou en je baby past.

√ Verstuur de uitnodigingen op tijd (apart of met het geboortekaartje).

√ Kies een thema en versier de locatie. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk vooraf klaar kunt zetten.

√ Regel de hapjes en drankjes en denk hierbij ook aan de kinderen. Maak het jezelf niet te moeilijk en vraag iemand om je te helpen met het rondbrengen van de hapjes en drankjes.

√ Maak een cadeaulijstje en deel dit met je gasten, zo weten de gasten wat jij graag zou willen hebben en voorkom je dat je allemaal dezelfde cadeautjes krijgt.

v Richt een kinderkamer in als je (veel) kinderen over de vloer krijgt (indien mogelijk uiteraard).

√ Leg je herinneringen vast! Laat bijvoorbeeld iemand foto’s en filmpjes maken op het kraamfeest.

√ Denk ook eens aan een geboortebedankje voor je gasten, die ze bij vertrek in ontvangst nemen.

√ En last but not least. Geniet en maak er een onvergetelijk kraamfeest van!

Heb je vragen over dit onderwerp?

Laat een reactie achter en ik zal je bericht zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Categorieën: Kraamfeest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *