De leukste uitstapjes met je baby

Als je baby’tje een paar weken/maanden oud is, wordt het tijd om eens lekker samen op stap te gaan. Eerder heb ik al geschreven over een dagje weg tijdens de zwangerschap en met je baby’tje op vakantie. In dit artikel ontdek je allerlei leuke uitstapjes die je met je baby kan maken. Welke activiteit zet jij op je baby-bucketlist?

(Bos)wandeling

Een wandeling door het bos of een park in de buurt kan in principe altijd, hoe jong je baby’tje ook is. Misschien is wandelen wel het meest ideale uitje, voor jou én je baby. Je bent even weg van huis en je haalt een frisse neus. Je baby’tje ontdekt van alles in de buitenlucht en kan altijd nog een dutje doen als hij/zij er even genoeg van heeft. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om even naar de winkel te gaan, iets te gaan drinken of even een bezoekje aan kennissen/vrienden te brengen. Tip: neem voldoende mee voor onderweg.

boswandeling

Kinderboerderij

Een ander uitstapje is de kinderboerderij. Erg leuk om met je baby’tje te doen en meestal is het gratis of betaal je slechts een paar euro om binnen te komen. Je kindje zal onder de indruk zijn van alle tamme diertjes en het zorgt voor ontspanning. Bij de meeste kinderboerderijen is er ook een speeltuintje waar je baby’tje zich prima kan vermaken.

kinderboerderij

Speeltuin

De speeltuin is natuurlijk een erg gewilde plek voor kinderen. Let er wel op dat je baby’tje ook veilig kan spelen en er niet alleen maar grote kinderen zijn. Meestal is er een aparte peuter- ruimte. Blijf altijd in de buurt om toezicht te houden. Laat je baby’tje dus niet alleen spelen. Het is wel de bedoeling dat jullie je allebei kunnen ontspannen. De speeltoestellen zijn geschikt voor kindjes, maar een ongelukje zit in een klein hoekje.

Weer of geen weer, in de binnenspeeltuin kun je altijd terecht! En als het mooi weer is kun je natuurlijk ook naar de buitenspeeltuin, smeer je kindje dan wel goed in met factor 50 en doe bijvoorbeeld een mutsje op. Zo is je kindje goed beschermt tegen de zon.

Tip: Monkey Town is tegenwoordig erg populair en ook geschikt voor de allerkleinste. Bekijk op de website of er een Monkey Town bij jou in de buurt zit én check voor de zekerheid ook even of de allerkleinste ook mogen spelen.

speeltuin

Dierentuin

Een dagje naar de dierentuin is wat mij betreft altijd leuk! Maar dit kan pas als je baby’tje (met steun) kan zitten. Een leuke bijkomstigheid is dat je (meestal) geen kaartje voor je baby hoeft te kopen. Laat je kindje kennismaken met het dierenrijk en geniet samen van jullie dagje weg.

dierentuin

Zwemmen

Met je baby’tje gaan zwemmen is erg leuk en het versterkt de band tussen jou en je baby. Je baby’tje leren zwemmen is iets waar je wat mij betreft niet vroeg genoeg mee kan beginnen. Je baby’tje maakt spelenderwijs kennis met het water én het is goed voor de ontwikkeling! In principe kun je al met je baby’tje gaan zwemmen als hij/zij minimaal 6 weken oud is. Tot die tijd kun je beter even wachten, omdat je baby dan nog erg kwetsbaar is. In dit artikel lees je meer over babyzwemmen!

babyzwemmen

Een goede voorbereiding is het halve werk

♥ Leg de spulletjes de avond voordat je weg gaat al klaar. Dit scheelt weer wat tijd voor vertrek én je gaat voorbereid op stap, wel zo handig met een baby’tje.
♥ Plan ook een beetje vooruit, bedenk hoe je dag er zoal uit zal zien en stem daar je spulletjes op af. Zo voorkom je dat je te weinig meeneemt of iets vergeet.
♥ Zorg ervoor dat je ruim van tevoren opstaat en plan wat extra tijd in voor onverwachte dingen. Zo kun je rustig aan doen en zonder stress vertrekken.

Waar ga jij binnenkort naar toe met je baby’tje?

Categorieën: Baby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *