Originele geboortekaartjes

In het artikel over het geboortekaartje heb je allerlei informatie en tips kunnen lezen over het ontwerp- en de teksten voor je geboortekaartje. In dit artikel lees je meer praktische tips voor het maken van je geboortekaartje. Daarnaast bevat dit artikel ideeën voor originele geboortekaartjes (en de website waar je ze kunt bestellen).

Praktische tips

♥ Bestel reservekaartjes zodat je altijd nog wat kaartjes achter de hand hebt én je wat kaartjes kunt bewaren voor later.

♥ Let op de drukkosten, deze kunnen soms verrassend hoog zijn en daar kom je liever op tijd achter (voordat je al helemaal in love bent met het ontwerp van je kaartje). Vergelijk ook de mogelijkheden en prijzen van meerdere aanbieders met elkaar.

♥ Bestel een proefdruk van je geboortekaartje. Op deze manier weet je precies wat je kunt verwachten, kun je het nog even controleren op fouten en eventueel iets aanpassen als het toch niet helemaal naar wens is.

♥ Ga op tijd aan de slag met het ontwerpen van je geboortekaartje. Misschien kun je al wat ideeën opschrijven voor de geboorte van je kleintje. Na de geboorte heb je het namelijk al druk genoeg…

♥ Maak alvast een adressenlijstje in bijvoorbeeld Excel, dit scheelt na de geboorte een heleboel werk.

♥ Verstuur je kaarten niet té snel (als je nog geen drukte wil).

Originele geboortekaartjes

Er zijn zoveel verschillende geboortekaartjes verkrijgbaar dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Ben je op zoek naar een origineel geboortekaartje, dat nét even iets anders is? Je geboortekaartje als puzzel is niet alleen origineel maar ook een klein cadeautje om als geboorteherinnering te bewaren. Familie en vrienden mogen zelf puzzelen en op die manier het geboortekaartje maken. Al puzzelend worden de geboortegegevens ontdekt. Het pakketje past overigens gewoon door de brievenbus.

Wil je dat de aankondiging van je baby’tje op een vrolijke en speelse manier wordt ontvangen? Kies dan voor flessenpost! De fles wordt zonder envelop verstuurd en valt hierdoor op tussen de rest van de post. De fles is sterk genoeg om veilig aan te komen en de geboorteaankondiging zit er veilig in opgerold.

Een ander origineel geboortekaartje is de Out of the Box kaart! Zodra de ontvanger de scheurstrip van de envelop openmaakt springt de kubus met daarop de informatie over je pasgeboren kindje uit de envelop! De geboorte van je kindje maakt een verpletterende indruk.
out of the box geboortekaartje
Wil je deze geboortekaartjes bekijken en/of bestellen? Klik dan hier (ze hebben ook geboortebedankjes).

De envelop

Ben je klaar met het ontwerp van je geboortekaartje? Denk dan ook aan de envelop en kies voor een bijpassende sluitzegel om je envelop dicht te plakken. Bekijk op deze webshop enkele voorbeelden.

Lees ook: 10 tips voor het versturen van geboortekaartjes.

Tot slot wens ik je veel plezier met het ontwerpen van het geboortekaartje!
Heb je zelf tips of wil je iets delen? Laat dan een reactie achter.

Categorieën: Baby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *