Vakantie: tips & inpaklijst

Je gaat voor het eerst met je baby’tje op vakantie, een hele onderneming op zich! Je moet nu niet alleen je eigen koffer inpakken maar ook de spulletjes van je baby. En dat is nogal wat, het liefst neem je namelijk de hele babyuitzet mee. Hoeveel je mee kan nemen is mede afhankelijk van hoe je naar je vakantiebestemming reist. Ga je met het vliegtuig? Dan dien je rekening te houden met een bepaald aantal kilo’s en kun je niet alles meesjouwen. Ga je met de auto? Dan heb je wellicht iets meer bagageruimte en kun je nét even een tas extra inladen. In dit artikel lees je alles over de voorbereidingen en geef ik je vakantietips (voor vertrek en op bestemming).

vakantie; tips en inpaklijst.

Voorbereidingen

In dit artikel heb je alles kunnen lezen over het vervoer, verblijf en vermaak op vakantie! Maar voordat je eenmaal kunt vertrekken, moet je nog een heleboel regelen. En dat kan lastig zijn, want waar moet je beginnen? Lees deze vakantietips en bekijk de handige inpaklijst. Zo ga jij voorbereid op vakantie, wel zo relaxed toch?

Inpaklijst

Wat je meeneemt op vakantie is erg afhankelijk van de bestemming en het weer. In dit lijstje vind je enkele basisartikelen die eigenlijk onmisbaar zijn.

♥ Kleding (voor iedere dag een setje)
♥ Petjes of hoedjes
♥ Een paar slabben en washandjes
♥ Een paar hydrofiele luiers, zwemluiers, normale luiers en luierdoekjes
♥ Babyshampoo, Sudocrem, tandpasta en tandenborstel
♥ Zonnebescherming; zonnebrand, parasolletje, wit doek
♥ Slaapzak en pyjama
♥ Babyfoon (en app)
♥ Handtas/ luiertas
♥ Baby speelgoed, knuffeltje en (meerdere) spenen
♥ Thermofles, poedermelk, flesjes, babyvoeding etc.
♥ Kinderwagen en eventueel een Maxi-Cosi
♥ Een hoeslaken (handig voor op het strand)

Baby algemeen

Naast dit lijstje heb je ongetwijfeld nog (veel) meer nodig. Maak ruim voor vertrek een lijstje en schrijf het telkens als je iets te binnen schiet op. Zo ga jij voorbereid op reis. En, mocht je dan toch iets vergeten bedenk je dan dat er in het buitenland ook baby’s worden geboren!

Vakantietips (voor vertrek)

√ Bekijk of je bestemming kindvriendelijk is, kijk hierbij ook naar de omgeving en het strand!

√ Informeer bij de GGD of je baby’tje bepaalde inentingen nodig heeft.

√ Neem voor de zekerheid medicijnen mee voor je baby’tje.

√ Ga na of de babyfoon ook in het buitenland werkt. Sommige hebben namelijk alleen bereik op Nederlandse frequenties.

Vakantietips (op bestemming)

√ Zorg ervoor dat je baby een armbandje of kettinkje draagt met zijn/haar naam erop en je telefoonnummer. Zo ben je áltijd bereikbaar (in geval van nood).

√ Probeer je zoveel mogelijk aan het normale ritme te houden en laat je baby’tje op tijd slapen! Zorg voor genoeg verkoeling, smeer je baby’tje in met (minimaal!) factor 50 en zet altijd iets op het hoofdje.

√ Houdt je baby’tje altijd in de gaten! Een ongelukje zit in een klein hoekje en je bent tenslotte in een vreemd land.

√ Let op de hygiëne, neem dus voldoende babydoekjes mee en was de handjes regelmatig. Doe dat overigens niet té vaak, je baby moet wel enigszins resistent worden tegen bepaalde bacteriën.

√ Maak het knuffeltje, tutdoekje of speen ergens aan vast (bijvoorbeeld aan de kinderwagen).

En…

Stel je erop in dat de vakantie anders is met je baby! Je zult ongetwijfeld een leuke vakantie hebben maar je zult veel rekening moeten houden met dingen waar je voorheen nooit over na dacht. Bedenk voor vertrek hoe jullie dag er zoal uit zal zien en plan de dagen niet helemaal vol. Dat is nou eenmaal niet realistisch.

baby op het strand

Heb jij nog tips en wil je deze graag delen? Laat dan een reactie achter.

Categorieën: Baby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *